tehokas
STANSSAUS

Stanssaus on tehokas, monipuolinen ja kustannustehokas valmistusmenetelmä, joka soveltuu erityisesti suurien tuotantomäärien valmistamiseen. Stanssaus soveltuu leikkausmenetelmäksi suurimpaan osaan käytössämme olevista materiaaleista.

MATERIAALIN
TARKKAAN LEIKKAAMISEEN

Stanssaus on menetelmä, jossa materiaalia leikataan kohtisuoraan leikkaavalla terällä. Stanssissa käytettävä työkalu eli stanssiterä valmistetaan aina tuotekohtaisesti, huomioiden stanssattavan materiaalin ominaisuudet ja vaatimukset.

TEHOKAS TUOTANTO

Käytössämme on uusi ja innovatiivinen kääntyvällä stanssauspäällä varustettu CNC-ohjattu stanssi. Tämä mahdollistaa entistä tarkemman materiaalin käytön optimoinnin, kun stanssauspäätä voidaan siirtää sivusuunnassa ja lisäksi kääntää eri asentoihin.

SUURILLE ERILLE

Suunnittelijamme auttavat valitsemaan kustannustehokkaimman ja sopivimman valmistusmenetelmän. Stanssaukseen päädytään usein suurien volyymien tuotantomäärissä, kun lopputuotteena on kaksiulotteinen osa.

STANSSATTAVAT MATERIAALIT

Pääasiassa stanssaamme solumuoveja ja solukumeja, joiden maksimipaksuudet riippuvat materiaalin ominaisuuksista. Pehmeä materiaali voi olla paksumpaa, mutta liian pehmeä materiaali menettää helpommin muotonsa ja leikkausjäljestä ei välttämättä tule yhtä siistiä. Valmistusmenetelmää harkitessa tuleekin huomioida vaadittavat toleranssit, sekä määritellä millainen leikkausjälki on riittävää lopputuotteen käyttötarkoitukseen.

Stanssauksen
hyödyt

Stanssaus on monipuolinen valmistusmenetelmä, joka tarjoaa lukuisia etuja monenlaisiin tuotantotarpeisiin. Sen suosio johtuu useista keskeisistä eduista, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille aloille.

Tehokas massatuotanto

Stanssaus soveltuu erinomaisesti suurien volyymien valmistukseen, mahdollistaen nopean ja tehokkaan tuotannon.

Tarkka muotoilu

Stanssaus tarjoaa tarkan ja yhdenmukaisen tuotteen valmistuksen, joka on erityisen tärkeää mittatarkoissa tuotteissa.

Edullinen työkalukustannus

Stanssauksessa käytettävän työkalun, eli terän, hankintakustannukset ovat alhaiset verrattuna moniin muihin valmistusmenetelmiin.

Minimoitu materiaalihävikki

Laadukkaalla työkalusuunnittelullamme voimme optimoida maksimaalisen hyödyn leikattavalta aihiolta ja näin vähentää materiaalihävikkiä.

Kilpailukykyinen hinta

Stanssauksen kokonaiskustannukset ovat usein kilpailukykyisiä muihin leikkausmenetelmiin verrattuna, joten se mahdollistaa laadukkaiden tuotteiden valmistamisen edulliseen hintaan.

ENERGIATEHOKKUUS

Muihin leikkausmenetelmiin verrattuna stanssaus on todella energiatehokas vaihtoehto, koska yhdellä yksinkertaisella liikkeellä voimme leikata jopa useita kymmeniä tuotteita kerralla.  

Tutustu myös muihin
valmistus­menetelmiin

Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi lähteäni laulamahan, saa’ani sanelemahan, sukuvirttä suoltamahan, lajivirttä laulamahan. Sanat suussani sulavat, puhe’et putoelevat, kielelleni kerkiävät, hampahilleni hajoovat.Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi lähteäni laulamahan, saa’ani sanelemahan, sukuvirttä suoltamahan, lajivirttä laulamahan. Sanat suussani sulavat, puhe’et putoelevat, kielelleni kerkiävät, hampahilleni hajoovat.

Laminointi

Käytämme useita eri laminointiteknologioita eri materiaaliparien yhteen liittämiseen.

Jyrsintä

Kolmiulotteinen koneistus ja jyrsintä soveltuvat myös solumuovien työstämiseen.

Stanssaus

Stanssaus eli kuivaleikkaus on kustannustehokas ratkaisu suurille tuotantoerille.

Vesileikkaus

Vesileikkaus on nopea ja joustava tapa tuottaa niin prototyyppi- kuin tuotantoerät mittatarkasti.

Lämpö- ja tyhjiömuovaus

Lämpö- ja tyhjiömuovaamme kolmiulotteiset tuotteet haastaviin sovelluksiin.

Halkaisu ja sahaus

Halkaisukoneilla on keskeinen rooli tuotannossamme.

Scroll to Top