Kustannus­tehokas
lämpö­muovaus​

Lämpömuovaus on innovatiivinen valmistustekniikka, jolla voidaan muovata monipuolisesti erilaisia tuotteita. Lämpömuovauksen avulla voidaan luoda kätevästi monimutkaisiakin kolmiulotteisia tuotteita ja se mahdollistaa virtaviivaisten ja kauniiden muotojen toteuttamisen tehokkaasti ja nopeasti.

Lämpö­muovatut ratkaisut
ja lämpö­muovatut muoto­tuotteet

Lämpömuovauksella voidaan muovata erilaisia kestomuovipohjaisia solumuoveja, joista suosituimpia ovat PE- ja EVA-materiaalit. Lämpömuovauksessa voidaan käyttää myös kierrätettyjä materiaaleja, kuten PET-juomapulloista valmistettua polyesterikuituhuopaa. Tämä edistää kestävää kehitystä ja kierrätettävyyttä, mikä on tärkeää nykyaikaisessa tuotannossa. Materiaalitietämyksemme on vahvaa ja kehitämme sitä jatkuvasti, jotta voimme tarjota asiakkaillemme kestäviä ja ympäristöystävällisempiä ratkaisuja. Suunnitteluvaiheessa autamme sopivan materiaalin valinnassa käyttökohteesi ja tarpeesi huomioiden.

MONIPUOLISET KÄYTTÖKOHTEET

Lämpömuovauksen avulla voidaan valmistaa esimerkiksi katto- ja ohjaamoverhoiluja, urheilu- ja vapaa-ajan tuotteita, istuimia, akustiikkapaneleita, eristeitä ja monia muita ratkaisuja.

SAUMATONTA MUOTOILUA

Lämpömuovauksella saadaan luotua yhtenäisiä kappaleita, jotka ovat helposti asennettavissa sekä esteettisesti siistin näköisiä, kun liimaus- tai hitsaussaumoja ei jää tuotteen pintaan. Lämpömuovattuun tuotteeseen voidaan prosessissa liittää helposti myös erilaisia kerrosrakenteita sekä pintamateriaaleja, kuten kankaita.

HELPOSTI PUHDISTETTAVA

Lämpömuovattuja tuotteita käytetään paljon myös urheilusuojaimissa, kuten kypärissä sekä sairaalatekniikassa tuotteiden ja materiaalien hygienisyyden ja helpon puhdistettavuuden ansiosta.

Lämpö­muovauksen
hyödyt

Lämpömuovaus perustuu muovimateriaalin pehmentämiseen ja muotoiluun lämmön avulla. Se mahdollistaa kolmiulotteisten muotojen luomisen ja tarjoaa monia etuja perinteisiin valmistusmenetelmiin verrattuna. Lämpömuovausprosessin avulla saavutetaan tehokasta tuotantoa ja monipuolisia muovattuja ratkaisuja eri toimialoille.

SAUMATTOMUUS

Lämpömuovaus mahdollistaa kokonaisvaltaisen ja yhtenäisen tuotteen tai osan valmistamisen ilman leikkaamisen ja liimaamisen tarvetta. Tämä tuo tuotteeseen siistin ulkonäön ja helpon asennettavuuden. 

TEHOKAS PROSESSI

Lämpömuovauksesta tekee kustannustehokasta se, että se on yksivaiheinen prosessi, jossa tapahtuu samanaikaisesti tuotteen muotoilu ja leikkaus.

PERSONOITAVA

Lämpömuovauksella on helppo integroida erilaisia elementtejä tuotteeseen, kuten logoja tai personointia, jolloin voidaan toteuttaa brändiin sopivia tuoteratkaisuja ja tuoteperheitä.

NOPEA TUOTANTO

Lämpömuovaus mahdollistaa nopean tuotannon suurille erille. Monipesäisiä muotteja käyttämällä voidaan valmistaa useampia tuotteita yhdellä iskulla.

MONIPUOLISUUS

Mahdollisuus monikerroksiseen rakenteeseen lisää tuotteen monipuolisuutta ja tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa erilaisia pintoja ja kerroksia yhdellä puristuksella.

HAASTAVIIN MUOTOIHIN

Lämpömuovauksella pystytään toteuttamaan haastavat kaksoiskaarevat pinnat ja valmistamaan tuotteita vaikeisiin kohteisiin.

Tutustu myös muihin
valmistus­menetelmiin

Etsitkö luotettavaa ja ammattitaitoista solumuovin jalostajaa? Meillä NMC Cellfoamilla on pitkä ja laaja kokemus solumuovin jalostuksesta ja tarjoamme mielellämme ammattitaitomme tuotevalmistuksen tueksi. Voimme jalostaa solumuovia monipuolisesti eri käyttötarkoituksiin ja muotoilla siitä monimutkaisia ja tarkkoja geometrisia muotoja. Käytämme moderneja laitteita ja työkaluja, joiden avulla voimme taata tuotteidemme korkean laadun ja tarkan viimeistelyn. Tarvittaessa suunnittelijamme auttavat oikean materiaalin sekä työstömenetelmien valinnassa. Yhdessä voimme luoda laadukkaita ja kestäviä tuotteita, jotka vastaavat tarpeitasi ja vaatimuksiasi. Tutustu valmistusmenetelmiimme ja ota rohkeasti yhteyttä!

Laminointi

Käytämme useita eri laminointiteknologioita eri materiaaliparien yhteen liittämiseen.

Jyrsintä

Kolmiulotteinen koneistus ja jyrsintä soveltuvat myös solumuovien työstämiseen.

Stanssaus

Stanssaus eli kuivaleikkaus on kustannustehokas ratkaisu suurille tuotantoerille.

Vesileikkaus

Vesileikkaus on nopea ja joustava tapa tuottaa niin prototyyppi- kuin tuotantoerät mittatarkasti.

Lämpö- ja tyhjiömuovaus

Lämpö- ja tyhjiömuovaamme kolmiulotteiset tuotteet haastaviin sovelluksiin.

Halkaisu ja sahaus

Halkaisukoneilla on keskeinen rooli tuotannossamme.

Scroll to Top