Materiaalien yhdistäminen
laminointitekniikalla

Laminointi on tekniikka, joka mahdollistaa kahden tai useamman materiaalin yhdistämisen toisiinsa, luoden yhtenäisen ja kestävän rakenteen. Käytämme useita eri laminointitekniikoita eri materiaaliparien yhteen liittämiseen optimaalisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Oikea laminointi­tekniikka takaa parhaan
lopputuloksen

Eri materiaalityypit edellyttävät erilaisia laminointimenetelmiä. Tiheys, huokoisuus ja kemialliset ominaisuudet vaikuttavat siihen, miten materiaalit voidaan laminoida yhteen. Myös laminoitavan osan loppukohteen olosuhteet vaikuttavat suuresti laminointimenetelmän valintaan. Lämpöolosuhteet, tärinän määrä ja muut ympäristötekijät voivat vaatia erilaista laminointia. Meiltä löytyy ratkaisuja myös haastavampien materiaalien yhdistämiseen, kuten kumien laminointiin. Teemme jatkuvaa kehitys- ja tutkimustyötä valmistusmenetelmiemme parissa ja testaamme erilaisia laminointitekniikoita sekä laminoitavia materiaaleja laboratoriossamme. Uudistamme myös laitekantaamme tarpeen mukaan. Modernit valmistusmenetelmämme varmistavat laminointiadheesion parhaan kestävyyden eri olosuhteissa sekä erilaisten materiaalien välillä. Asiakkaan tuotteen räätälöinti käyttökohteen mukaisesti kuuluu palveluumme ja asiantuntevat suunnittelijamme auttavat sopivan ja ympäristöystävällisimmän laminointitekniikan valinnassa.

Materiaalien kerrostaminen

Laminointi mahdollistaa materiaalien kerrostamisen “kakkurakenteeksi”. Materiaaleja yhdistetään kerroksittain saavuttaen haluttu rakenne ja ominaisuudet.

Eri materiaalien yhdistäminen

Laminointi mahdollistaa kahden tai useamman eri materiaalin yhdistämisen yhtenäiseksi kappaleeksi tai osaksi. Sopiva laminointitekniikka varmistaa liitosten kestävyyden.

Ympäristöystävällisyys

Laminoinnissa voidaan käyttää ympäristöystävällisiä bioliimoja tai valita menetelmiä, jotka vähentävät ympäristön kuormitusta ja tukevat kestävää kehitystä.

Erilaiset
laminointitekniikat

Käytämme monipuolisia laminointiteknologioita ja jatkuvasti kehitämme osaamistamme materiaalien yhdistämisessä toisiinsa.

Kuumailmalaminointi

Materiaalikerrosten liittämiseen kätevä ja ympäristöystävällinen menetelmä, jossa kuuma ilma puhalletaan materiaalien väliin ja materiaalit hitsautuvat yhteen. Laminointi tapahtuu lämmön avulla ilman ylimääräisiä liimoja.

Fastweld laminointi

Tällä menetelmällä voidaan hitsata useita, jo valmiiksi muotoon leikattuja kerroksia yhteen. Laminointi tapahtuu lämmittämällä materiaalin pinta kuumaa levyä vasten, jonka jälkeen se liitetään toiseen materiaaliin. Laminointi tapahtuu ilman ylimääräisiä liimoja.

Pulveriliimalaminointi

Pulverilaminoinnissa pulveria levitetään materiaalin päälle, jonka jälkeen se kuumennetaan, ja lisätään pintamateriaali.

Märkäliimalaminointi

Märkäliimaa käytetään usein huokoisempien materiaalien laminoinnissa. Vahva liima levitetään laminointikoneella toisen materiaalien pintaan, johon ajetaan laminoitava pintamateriaali ja jätetään kuivumaan.

Ruiskuliimalaminointi

Ruiskuliimaaminen on yksi märkäliimalaminoinnin menetelmistä ja se tehdään käsityönä. Kontaktiliima ruiskutetaan yhdistettävien materiaalien väliin.

Kalanterilaminointi

Kalanterilaminoinnissa käytetään (mm. harsoliimoja ja liimakalvoja) materiaalien yhdistämiseen. Lämmön avulla sulatetaan harsoliima kahden materiaalin väliin, joka kiinnittää ne yhteen.

Tarraliimaus

Valikoimastamme löytyy erilaisia asennustarroja, joista valitaan sopivin materiaalin ja asennuspinnan mukaisesti. Tarjolla on myös poistettavia ja uudelleenkäytettäviä asennustarroja, jotka soveltuvat esimerkiksi kuljetuspakkauksiin.

Tutustu myös muihin
valmistus­menetelmiin

Etsitkö luotettavaa ja ammattitaitoista solumuovin jalostajaa? Meillä NMC Cellfoamilla on pitkä ja laaja kokemus solumuovin jalostuksesta ja tarjoamme mielellämme ammattitaitomme tuotevalmistuksen tueksi. Voimme jalostaa solumuovia monipuolisesti eri käyttötarkoituksiin ja muotoilla siitä monimutkaisia ja tarkkoja geometrisia muotoja. Käytämme moderneja laitteita ja työkaluja, joiden avulla voimme taata tuotteidemme korkean laadun ja tarkan viimeistelyn. Tarvittaessa suunnittelijamme auttavat oikean materiaalin sekä työstömenetelmien valinnassa. Yhdessä voimme luoda laadukkaita ja kestäviä tuotteita, jotka vastaavat tarpeitasi ja vaatimuksiasi. Tutustu valmistusmenetelmiimme ja ota rohkeasti yhteyttä!

Laminointi

Käytämme useita eri laminointiteknologioita eri materiaaliparien yhteen liittämiseen.

Jyrsintä

Kolmiulotteinen koneistus ja jyrsintä soveltuvat myös solumuovien työstämiseen.

Stanssaus

Stanssaus eli kuivaleikkaus on kustannustehokas ratkaisu suurille tuotantoerille.

Vesileikkaus

Vesileikkaus on nopea ja joustava tapa tuottaa niin prototyyppi- kuin tuotantoerät mittatarkasti.

Lämpö- ja tyhjiömuovaus

Lämpö- ja tyhjiömuovaamme kolmiulotteiset tuotteet haastaviin sovelluksiin.

Halkaisu ja sahaus

Halkaisukoneilla on keskeinen rooli tuotannossamme.

Scroll to Top