Tuotekehittäjän työssä pitkä kokemus ja materiaalituntemus on valttia

Search
Close this search box.

Tuotekehittäjän työssä pitkä kokemus ja materiaalituntemus on valttia

Tuotekehittäjän työssä pitkä kokemus ja materiaalituntemus on valttia

27-vuotisen uransa aikana Jari Tiainen on nähnyt miten hyvien ja haasteellisten aikojen kautta NMC Cellfoam on kehittynyt nykyiseen muotoonsa. Metallialan koulutuksen käynyt Jari aloitti uransa vuonna -95 eristeiden valmistukseen erikoistuneessa yrityksessä ja kertoo silloisesta ensivaikutelmastaan seuraavasti: ”Tuo firma valmisti eristeitä moneen tarkoitukseen ja monista silloin itselle ihmeellisistä materiaaleista. Hain sinne töihin ja sain heti vakituisen työpaikan. En tiedä vaikuttiko asiaan koejakso, jota itse ehdotin; teen töitä kaksi viikkoa ilmaiseksi ja sen perusteella katsotte miellyttääkö tekemisen taso ja maksatte sen mukaisen palkan.”.

Uran alku ja käänteet

Ensimmäiset 15 vuotta Jari toimi tarralaminointikoneen operaattorina. Tämän työkoneen läpi kulki valtaosa käytetyistä materiaaleista, joten eri materiaalit, niiden ominaisuudet, käyttötavat ja jatkovalmistusmenetelmät tulivat erittäin tutuiksi. Tästä on ollut myöhemmin hyvä apu nykyiseen tuotetestaajan työhön.

Suurimpana muutoksena Jari muistelee vuonna 2013 tapahtunutta Laitilan ja Kangasalan yksikön yhdistymistä Ruskoon. Ruskoon muuton jälkeen hän oli apuna tehtaan käynnistämisessä alkuhaasteiden keskellä. Tuotannon lopulta pyörähdettyä käyntiin Jari toimi alkutuotannossa tuotannon ohjaajana suunnitellen ja ohjaten tuotantoa niin, että materiaalit valmistuvat ajallaan ja laadukkaina valmistusvaiheesta toiselle.

Uuden kehittelyä ja testausta

Nykyisessä tuotekehittäjän ja -testaajan roolissa Jari on toiminut viimeiset viisi vuotta osana kahdeksanhenkistä suunnitteluosastoa. Työtehtäviin kuuluu monenlaisten testien suorittaminen tuotannossa sekä sopivien valmistusmenetelmien löytäminen. ”Työ on todella monipuolista, mielenkiintoista ja myös haastavaa. Saan työlläni vaikuttaa ja auttaa välillä mahdottomilta tuntuvien asiakasprojektien maaliin viemisessä”, Jari kommentoi pestiään.

Uusiin tuotteisiin ja niiden valmistusprosessien kehitykseen liittyy uusien materiaalien erilaista testausta, valmistusmenetelmien kehittämistä ja toisinaan myös uuden menetelmän opettelua. Työssään Jari pääsee mukaan myös uusien konehankintojen suunnitteluun ja niiden yhteydessä matkustamaan konevalmistajien tehtaille ulkomaille. Työssä auttaa Jarin pitkä kokemus yrityksen koneiden, valmistusmenetelmien ja materiaalien kanssa. ”Ne on tullut 27 vuoden aikana tutuksi, mutta silti uutta opittavaa riittää ja se tekeekin tästä työstä mielenkiintoisen.”, Jari toteaa.

Yhdessä eteenpäin

Jari on viihtynyt työssään NMC Cellfoamilla erittäin hyvin. Yrityksessä työskentelee hyvä ja ammattitaitoinen porukka. ”Omassa työssäni törmään toisinaan haasteisiin ja ongelmiin, joihin saan apua välillä tuotannon rautaisilta osaajilta ja välillä muiden osastojen huipputietäjiltä.”, Jari kertoo. Yhdessä ratkaisujen löytäminen on ollut tehokasta ja palkitsevaa.

Pitkän uransa aikana Jari on arvostanut eniten sitä, että uran varrelta kertynyttä tietotaitoa arvostetaan ja pesti tuotekehittäjänä ja -testaajana tarjoutui poikkeuksellisen nopeasti. Lisäksi tuotetestaajan työssä pääsee olemaan vuorovaikutuksessa eri osastojen osaajien kanssa, mikä tuo mukanaan hyvän ammattilaisten verkoston sekä pohjan jouhevalle yhdessä kehittymiselle.

 

Tulevaisuudessa Jari toivoisi jatkavansa mieluisen työtehtävänsä parissa ja oppia yhä lisää sen kautta. Hän kertookin oivaltavansa lähes joka päivä jotain uutta ja aikovansa hyödyntää näitä taitoja uusien haastavien tuoteprojektien parissa.

Tutustu myös näihin
artikkeleihin

Myyntiseminaari 2024

Väitämme että olemme pohjoismaiden johtava solumuoviyritys. Miten perustelemme väitteen? NMC Cellfoam yksikkö toimii kolmessa maassa. Tehtaamme sijaitsevat Ruotsissa ja Suomessa, ...
LUE LISÄÄ
port, container, export-4602964.jpg

Poliittiset lakot jatkuvat ainakin 8.4. asti

NMC Cellfoam Oy tiedote – Poliittiset lakot jatkuvat ainakin 8.4. asti Useat ammattiliitot tiedottivat jatkavansa 11.3. alkaneita poliittisia työtaisteluita vielä ...
LUE LISÄÄ

NMC mukana Alihankintamessuilla

Perinteeksi muodostuneen tavan mukaisesti olemme jälleen mukana Tampereen Messu ja Urheilukeskuksessa järjestettävillä Alihankintamessuilla. Messut ovat käynnissä 26.­–28.9.2023 tiistaista keskiviikkoon klo ...
LUE LISÄÄ
Scroll to Top