Nopea ja tehokas
vesileikkaus​

Vesileikkaus on ensisijainen valinta nopeisiin toimituksiin, pieniin eriin ja prototyyppeihin ennen massatuotantoon siirtymistä. Menetelmä soveltuu lähes kaikkien käyttämiemme materiaalien, kuten solumuovien, kumien, villan ja kangaspinnotteisten materiaalien, leikkaamiseen.

Vesileikkaus ja sen
soveltuvuus eri materiaaleille

Vesileikkaus on tehokas ja monipuolinen valmistusmenetelmä, joka perustuu veden ja korkeapaineisen vesisuihkun käyttöön leikkaustyössä. Vesileikkauksen avulla voidaan tuottaa monenlaisia kaksiulotteisia muotoja ja kuvioita, kuten tiivisteitä, pakkausmateriaaleja, eristysosia ja muita muotoiltuja osia. Menetelmässä vesisuihku suunnataan paineen avulla solumuovia vasten, mikä aiheuttaa materiaalin läpi leikkaamisen. Puhtaalla vedellä tehtävä leikkaus jättää materiaalin siistiksi, eikä sitä ole tarvetta puhdistaa. Tarkka ohjausmahdollisuus ja erilaiset leikkaussuuttimet mahdollistavat monimutkaisten muotojen ja yksityiskohtien leikkaamisen useille materiaaleille.

puhdas leikkuujälki

Vesileikkaus soveltuu erinomaisesti solumuovin leikkaamiseen, koska se tarjoaa tarkan ja puhtaan leikkausjäljen ilman merkittävää lämpövaikutusta tai materiaalin vaurioitumista. Vesileikkauksella voidaan leikata eri paksuisia ja tiheyksisiä solumuoveja sekä solukumeja.

ERIKOISMATERIAALEILLE SOPIVA

Vesileikkaus on optimaalinen leikkuumenetelmä erikoismateriaaleille, kuten PET-huopamateriaaleille leikkuulaatunsa puolesta, sillä se säästää materiaalia ja säilyttää materiaalin alkuperäisen laadun. 

VILLAN JA URETAANIN VESILEIKKAUS

Erityisesti villa ja uretaanisahaukset, jotka aiheuttavat pölyä ja haasteita perinteisillä sahoilla tai jyrsimillä leikattaessa, soveltuvat erinomaisesti vesileikkaukseen. Vesileikkaus tarjoaa tehokkaan ja tarkan tavan leikata näitä materiaaleja, samalla säilyttäen niiden ominaisuudet ja vähentäen hukkaa. Suorien leikkausten lisäksi pystymme tekemään myös viistoleikkauksia.

Valmistusmenetelmät ja vesileikkaus

Vesileikkauksen
hyödyt

Vesileikkaus on nopea ja kustannustehokas tapa erityisesti solumuovien ja solukumien työstämiseen. Materiaalit voidaan käyttää optimaalisesti tarkan ohjelmoinnin avulla ja tarvittaessa ohjelmointia on ketterää muuttaa ilman suuria lisäkustannuksia.

KUSTANNUSTEHOKKUUS

Vesileikkaus on kustannustehokasta, mikä johtuu muun muassa materiaalin tehokkaasta käytöstä ja hukan minimoinnista. Ohjelmoinnin avulla voidaan saavuttaa optimaalinen materiaalihyöty ja minimoida materiaalihukka.

ympäristöystävällisyys

Vesileikkaus on ympäristölle vähemmän kuormittava vaihtoehto verrattuna moniin muihin työstömenetelmiin. Se ei tuota haitallisia kemikaaleja tai päästöjä, ja laitteessa käytettävä vesi kierrätetään suodattimien läpi uudelleen käytettäväksi.

SIISTI JÄLKI

Tehokas ja nopea vesileikkaus jättää siistin leikkuujäljen, eikä leikattuja osia tai tuotteita  tarvitse puhdistaa leikkuun jälkeen erikseen. 

paksut materiaalit

Usein kuivaleikkausmenetelmissä haasteena on paksujen materiaalien leikkaaminen, mutta vesileikkauksen avulla voidaan kannattavasti työstää myös paksuja materiaaleja. 

JOUSTAVA TYÖKALU

Vesileikkausprosessi mahdollistaa reseptiopäivitysten ja geometriamuutosten joustavan toteuttamisen ilman uusien työkalujen valmistusta, kuten stanssauksessa. 

PROTOYYPIT

Nopeiden geometriamuutosten ansiosta vesileikkaus on kätevä tapa valmistaa prototyyppejä ennen sarjatuotannon käynnistämistä.

Tutustu myös muihin
valmistus­menetelmiin

Etsitkö luotettavaa ja ammattitaitoista solumuovin jalostajaa? Meillä NMC Cellfoamilla on pitkä ja laaja kokemus solumuovin jalostuksesta ja tarjoamme mielellämme ammattitaitomme tuotevalmistuksen tueksi. Voimme jalostaa solumuovia monipuolisesti eri käyttötarkoituksiin ja muotoilla siitä monimutkaisia ja tarkkoja geometrisia muotoja. Käytämme moderneja laitteita ja työkaluja, joiden avulla voimme taata tuotteidemme korkean laadun ja tarkan viimeistelyn. Tarvittaessa suunnittelijamme auttavat oikean materiaalin sekä työstömenetelmien valinnassa. Yhdessä voimme luoda laadukkaita ja kestäviä tuotteita, jotka vastaavat tarpeitasi ja vaatimuksiasi. Tutustu valmistusmenetelmiimme ja ota rohkeasti yhteyttä!

Laminointi

Käytämme useita eri laminointiteknologioita eri materiaaliparien yhteen liittämiseen.

Jyrsintä

Kolmiulotteinen koneistus ja jyrsintä soveltuvat myös solumuovien työstämiseen.

Stanssaus

Stanssaus eli kuivaleikkaus on kustannustehokas ratkaisu suurille tuotantoerille.

Vesileikkaus

Vesileikkaus on nopea ja joustava tapa tuottaa niin prototyyppi- kuin tuotantoerät mittatarkasti.

Lämpö- ja tyhjiömuovaus

Lämpö- ja tyhjiömuovaamme kolmiulotteiset tuotteet haastaviin sovelluksiin.

Halkaisu ja sahaus

Halkaisukoneilla on keskeinen rooli tuotannossamme.

Scroll to Top