SOLUMUOVIN
JYRSINTÄ​

Jyrsintätekniikka on erinomainen työkalu solumuovin työstöön. Se mahdollistaa geometristen muotojen työstämisen ja on ihanteellinen työkalu vaativien solumuoviratkaisujen valmistukseen. Jyrsintä on työstömenetelmä, jossa työkappaleesta poistetaan materiaalia pyörivän leikkuutyökalun avulla mekaanisesti. 

JYRSINTÄ ON TARKKAA
JA JOUSTAVAA TYÖTÄ

Solumuovit ovat kevyitä, joustavia ja kestäviä materiaaleja, joihin jyrsintekniikka mahdollistaa tarkan ja tehokkaan materiaalin poiston materiaaliaihiosta. Koneen avulla pystytään työstämään sekä pehmeitä että kovia solumuoveja, ja sen takia lopputuotteiden käyttömahdollisuudet ovat laajat.

Jyrsintään sopivan solumuovin tulee olla umpisoluista, sillä työstettävän materiaalin aihio pidetään paikallaan alipaineimulla. Yleisin solumuovimateriaali, jota työstämme jyrsimellä, on polyeteeni eli PE-solumuovi. PE-solumuovia voidaan käyttää monissa eri sovelluksissa, kuten pakkausmateriaaleissa, rakennuslevyissä, eristeissä ja urheiluvälineissä.

Solumuovin jyrsintä mahdollistaa mittatarkan työstön, koska kone noudattaa täysin sille ohjelmoitua työstörataa. Työstettävät kappaleet voivat olla esimerkiksi kännykän kokoisia tai vaikkapa veneen törmäyssuojan kokoisia. Jyrsintä on sopiva työstömenetelmä, kun tavoitteena on näyttävä lopputuote, joka tulee asiakkaan nähtäville. Tässä hyvänä esimerkkinä toimii matkapuhelimen pakkauksen sisusta, josta löytyy usein tasku, johon puhelin upotetaan sekä paikka ohjekirjalle.

MODERNI JYRSIN

Käytämme jyrsintä, joka mahdollistaa myös 3D-muotojen valmistamisen. Koneen äärimitat ovat 3×2 metriä, ja työstettävän kappaleen maksimipaksuus voi olla jopa 170 mm. Työstössä käytetään pyöriviä työkaluja, jotka irrottavat materiaalia materiaaliaihiosta.

ISOJEN KAPPALEIDEN VALMISTUS

Jyrsimen suuren pöytäalan ansiosta pystymme käsittelemään isojakin kappaleita, mikä on erittäin hyödyllistä esimerkiksi rakennusteollisuuteen valmistettavissa osissa. Menetelmänä jyrsintä on erittäin mittatarkka, ja se pystyy myötäilemään haluttua geometriaa joustavasti, mikä on etu verrattuna 2D-leikkaukseen.

SOPII KOVALLEKIN MATERIAALILLE

Jyrsintä on ainoa solumuovin työstömenetelmä, jolla voidaan käsitellä koviakin materiaaleja. Valmistamme paljon lämpömuovattuja solumuovituotteita- ja osia, ja jyrsimen avulla voidaan valmistaa ketterästi muotteja prototyyppejä varten jopa vanerista, mikä helpottaa uusien tuotteiden kehitystyötä ja vähentää tuotantokustannuksia.

JYRSINNÄn
hyödyt

Jyrsinnän etuja solumuovituotteiden- ja pakkausten valmistuksessa ovat muun muassa tarkka ja siisti lopputulos, nopea tuotanto, kyky valmistaa monimutkaisia muotoja ja helppo muokattavuus. Jyrsintä on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä se tuottaa vähän jätettä ja mahdollistaa materiaalin tehokkaan hyödyntämisen.

KOVATKIN MATERIAALIT

Jyrsintä on ainoa solumuovin työstömenetelmä, jolla voidaan käsitellä koviakin materiaaleja. Valmistamme paljon lämpömuovattuja solumuovituotteita- ja osia, ja jyrsimen avulla voidaan valmistaa ketterästi prototyyppejä jopa vanerista, mikä helpottaa uusien tuotteiden kehitystyötä ja vähentää tuotantokustannuksia.

MITTATARKKUUS

Voimme jalostaa solumuovia monipuolisesti eri käyttötarkoituksiin ja muotoilla siitä monimutkaisia ja tarkkoja geometrisia muotoja. Menetelmänä jyrsintä on erittäin mittatarkka, ja se pystyy myötäilemään haluttua geometriaa joustavasti.

KIERRÄTETTÄVYYS

Jyrsimällä voidaan valmistaa yhtenäinen tuote yhdestä osasta ilman liimakerroksia. Polyeteenituote tai -osa, joka ei sisällä liimaa eikä muutakaan ylimääräistä materiaalia, on helpommin kierrätettävissä ja se voidaan merkitä PE-LD04-kierrätysmerkillä.

PIENI MATERIAALIHUKKA

Jyrsintä on ympäristöystävällinen valmistustekniikka, sillä sen avulla materiaalia pysytytään käyttämään mahdollisimman tehokkaasti sekä minimoimaan materiaalihukka. Näin ollen valmistuksesta syntyy myös vähemmän jätettä.

HYVÄ ISTUVUUS

Solumuovipakkausten jyrsintä on paras valinta valmistusmenetelmäksi, kun pakkaus tarvitsee tarkasti määritellyn muodon ja koon, jotta se suojaa tuotetta asianmukaisesti. Näin pakkaukset istuvat tiiviisti ja ehkäisevät tuotteita vaurioitumasta.

NOPEUS

Jyrsintä on suhteellisen nopea työstömenetelmä, mikä tarkoittaa, että prototyypit voidaan valmistaa lyhyessä ajassa. Tämä mahdollistaa nopeamman ideoiden testaamisen ja iteratiivisen suunnitteluprosessin ja prototyyppien nopean muokkauksen.

Tutustu myös muihin
valmistus­menetelmiin

Etsitkö luotettavaa ja ammattitaitoista solumuovin jalostajaa? Meillä NMC Cellfoamilla on pitkä ja laaja kokemus solumuovin jalostuksesta ja tarjoamme mielellämme ammattitaitomme tuotevalmistuksen tueksi. Voimme jalostaa solumuovia monipuolisesti eri käyttötarkoituksiin ja muotoilla siitä monimutkaisia ja tarkkoja geometrisia muotoja. Käytämme moderneja laitteita ja työkaluja, joiden avulla voimme taata tuotteidemme korkean laadun ja tarkan viimeistelyn. Tarvittaessa suunnittelijamme auttavat oikean materiaalin sekä työstömenetelmien valinnassa. Yhdessä voimme luoda laadukkaita ja kestäviä tuotteita, jotka vastaavat tarpeitasi ja vaatimuksiasi. Tutustu valmistusmenetelmiimme ja ota rohkeasti yhteyttä!

Laminointi

Käytämme useita eri laminointiteknologioita eri materiaaliparien yhteen liittämiseen.

Jyrsintä

Kolmiulotteinen koneistus ja jyrsintä soveltuvat myös solumuovien työstämiseen.

Stanssaus

Stanssaus eli kuivaleikkaus on kustannustehokas ratkaisu suurille tuotantoerille.

Vesileikkaus

Vesileikkaus on nopea ja joustava tapa tuottaa niin prototyyppi- kuin tuotantoerät mittatarkasti.

Lämpö- ja tyhjiömuovaus

Lämpö- ja tyhjiömuovaamme kolmiulotteiset tuotteet haastaviin sovelluksiin.

Halkaisu ja sahaus

Halkaisukoneilla on keskeinen rooli tuotannossamme.

Scroll to Top