Kestävät
SOLUkumi- ja vaimennus­materiaalit

Solukumimateriaalit ovat joustavia, huokoisia ja pitkäikäisiä materiaaleja moniin eri käyttötarkoituksiin. Kumin tyypillisin ominaisuus on elastisuus – kumi palautuu nopeasti lähes entisiin mittoihinsa ja muotoonsa mekaanisen jännityksen jälkeen.

Solukumin monipuoliset
ominaisuudet

Solukumimateriaalit eroavat toisistaan raaka-aineen, tiheyden ja solurakenteen mukaan. Materiaaleina ovat mm. EPDM, CR, SBR ja NBR ja niiden seokset. Kumeilla on hyvä mekaaninen kestävyys sekä iskunvaimennusominaisuus. Solukumeja käytetään eristeenä ja tiivisteenä kovissa olosuhteissa, joissa kumien ominaisuudet tulevat hyvin esille. Solukumeilla saavutetaan hyvä kosteus-, lika- sekä ilmatiiveys eri tiivistyskohteissa.

Solukumin johtava ominaisuus on sen joustavuus eli elastisuus. Myös vaimennus-, eristys- ja kitkaominaisuudet ovat erinomaiset. Solukumi kestää kulutusta -100 – +250 °C olosuhteissa kiitettävästi ja se ei ime kosteutta. Lisäksi sillä on hyvä lämmöneristysarvo.

Mitä
solukumi on?

Kumi on elastomeeri, liuotteisiin liukenematon joustava ja venyvä materiaali, jolla on hyvät tärinävaimennus- ja kitkaominaisuudet.

Solukumi on parhaimmillaan eriste– ja tiivistekäytössä. Muun muassa koneenrakennus, elektroniikkateollisuus ja talotekniikka hyödyntävät solukumitiivisteitä ja solukumieristeitä. Talotekniikassa solukumia käytetään esimerkiksi lämpö-, kondensio- ja putkieristeenä.

Solukumin johtava ominaisuus on sen joustavuus eli elastisuus. Myös vaimennus-, eristys- ja kitkaominaisuudet ovat erinomaiset. Solukumi kestää kulutusta -100 – +250 °C olosuhteissa kiitettävästi ja se ei ime kosteutta. Lisäksi sillä on hyvä lämmöneristysarvo.

Kumimateriaalin hyödyt:

  • joustavuus eli elastisuus
  • tärinän- ja äänenvaimennus
  • kitka
  • lämmöneristävyys
  • höyryndiffuusiovastus (µ)

Millaisia eri kumi- ja vaimennus­materiaaleja on olemassa

Solukumit ja kovakumit

Materiaaleina ovat mm. EPDM, CR, SBR ja NBR ja niiden seokset. Kovuus – ja lujuusluokkia on useampia. Materiaali valitaan käyttökohteen ja vaatimusten mukaan.

Raskasmatot

Raskasmattoja käytetään rakenteissa etenevän värähtelyn vaimentamiseksi ja parantamaan ilmaääneneristävyyttä. Materiaaleja on rullissa ja levyissä.

Bitumimatot

Bitumimattomme ovat korkealuokkaisia vaimennusmattoja. Värähtelynvaimennus­materiaalien valinta riippuu sovelluskohteesta, seinämän paksuudesta ja muista vaatimuksista.

Bitumipahvit ja monikerrosmateriaalit
Ohuissa rakenteissa värähtelynvaimennukseen voidaan käyttää bitumipahveja. Paksummissa ja vaativimmissa kohteissa kerrosrakenteemme toimivat hyvin. Valikoimassamme useita erilaisia laatuja.
Kumimatot

Laaja kumimattovalikoimamme kattaa tarpeesi olosuhteista riippumatta. Kolikko- ja TR-matot suoraan varastostamme tai valmiiksi mittoihin leikattuina vaikka lämpöeristeen kera.

Scroll to Top