Polyeteeni- ja
EVA solumuovit

Polyeteeni (PE) on maailman käytetyin kestomuovi, josta voidaan valmistaa mitä tahansa pakkausmateriaalista eristeisiin, tiivisteisiin ja suojavarusteisiin. Asiantuntijamme valitsevat juuri sinun tarpeeseesi sopivan PE-laadun, valmistavat siitä prototyypin ja valmiita tuotteita sarjatuotantona.

Mitä
Polyeteeni on?

Polyeteeni on yleisin markkinoilla oleva muovilaatu. Polyeteenit luokitellaan tiheyden perusteella kolmeen luokkaan: korkeatiheyksiset (PE-HD), keskitiheyksiset (PE-MD) ja matalatiheyksiset (PE-LD). Matalatiheyksiset polyeteenit ovat pehmeitä ja soveltuvat hyvin esimerkiksi muovipusseihin. Korkeatiheyksiset polyeteenit ovat kovempaa materiaalia, josta valmistetaan esimerkiksi juomakoreja. Lisäämällä hieman EVA:aa (etyyli-vinyyli-asetaattia) saadaan materiaaliin lisää sitkeyttä ja sen koostumuksesta tulee hieman kumisempaa ja joustavampaa.

Polyeteenin hyödyt

  • Kevyt ja edullinen
  • Hyvät eristeominaisuudet
  • Kestää kosteutta, kemikaaleja ja lämpötilavaihteluita
  • Hyvät kellumisominaisuudet
  • Soveltuvuus elintarvikepakkauksiin
  • Muovautuu erilaisiin muotoihin
  • Saatavilla eri kovuuksia ja värejä

EVA-solumuovi

EVA- (etyyli-vinyyli-asetaatti) on eteenin ja vinyyliasetaatin kopolymeeri. Se on elastomeerin tyyppinen pehmeä ja joustava monikäyttöinen materiaali, josta voidaan valmistaa esimerkiksi polvisuojia, kypärän pehmusteita, pohjallisia tai erilaisia varusteita sairaalatekniikkaan.

Autamme etsimään tarpeeseesi parhaiten sopivan materiaalin ja valmistamaan siitä prototyypin sekä sarjatuotannon toivomassasi laajuudessa. Kerro meille ideasi – autamme toteuttamaan sen.

Mitä EVA-solumuovi on?

EVA (etyyli-vinyyli-asetaatti) on umpisoluista, puolijäykkää solumuovia. Siinä on hieno, tasainen solurakenne ja se soveltuu käytettäväksi monissa ratkaisuissa. EVA-solumuovin etuja ovat joustavuus, pehmeys, hyvä säänkesto ja kemiallinen kestävyys. Lisäksi sillä on hyvät lämmöneristysominaisuudet, iskunvaimennuskyky sekä kelluvuus.

Miten EVA eroaa polyeteenistä?

EVA-solumuovi on kimmoisampi ja pehmeämpi materiaali kuin polyeteeni. Muovien valmistuksessa muovilaatuja yleensä sekoitetaan keskenään, jolloin lopulliseen tuotteeseen saadaan eri laatujen hyötyjä. Vinyyliasetaatin suurempi pitoisuus EVA:ssa sekä EVA-pitoisuuden kasvattaminen XLPE-vaahtomuovissa parantavat tyypillisesti isku- ja repimislujuutta – ne lisäävät pehmeyttä, joustavuutta sekä pinnan kitkaa. EVA solumuovin alhaisempi sulamispiste myös parantaa seoksen lämpömuovautuvuutta.

EVA-solumuovien hyödyt:
sitkeämpiä ja kimmoisimpia kuin polyeteenisolumuovit

 

Scroll to Top