KATTAVA
MATERIAALI­VALIKOIMA

Monipuolinen ja laadukas materiaalivalikoimamme kattaa täydellisesti eri toimialojen eristys-, vaimennus-, tiivistys- ja suojaustarpeet. Seuraamme aktiivisesti materiaalien kehitystä ja tarjoamme asiakkaillemme aina todistetusti laadukkaita ja toimivia materiaaleja.

MATERIAALIT
KÄYTTÖKOHTEEN MUKAISESTI

Materiaalien kuituina voidaan käyttää mineraalikuituja, synteettisiä kuituja, luonnonkuituja tai niiden sekoitusta. Esimerkiksi luonnonkuiduista ja tekokuiduista valmistetut sekoitemateriaalit ovat erittäin monipuolisia ominaisuuksiltaan ja monia niistä voidaan lämpömuovata haluttuun muotoon. Oikean materiaalin valintaan vaikuttaa sen ominaisuudet, muotoiltavuus sekä käyttökohteen vaatimukset.

Esimerkkejä materiaaleista

  • Melamiinivaahtomuovit
  • Huopamateriaalit
  • Kuitumateriaalit, synteettiset- ja luonnonkuidut
  • Keinonahkat
  • Erilaiset kankaat
  • Teippimateriaalit
  • Korkkimateriaalit

KUIDUT JA NIIDEN
OMINAISUUDET

Mineraalikuitu­materiaalit

Yleisimpiä mineraalikuituja ovat eristevillakuidut kuten lasi-, vuori- ja kivivilla. Näitä käytetään yleisesti lämmön- ja ääneneristystarkoituksiin rakennusteollisuudessa sekä koneenrakennuksessa. Teknisiin korkeamman lämpötilan sovelluksiin voidaan perinteisten kivi- ja lasivillojen lisäksi käyttää lasi- ja aramidikuituja sekä keraamisia tulenkestäviä kuitumateriaaleja. Teknisiä kuitumateriaaleja voidaan käyttää myös osana komposiittimateriaalia, esim. pinnoitteena.

Synteettiset kuidut
Yleisimmin käytetty synteettinen kuitu on polyesterikuitu. Muovipulloissa käytetty poly(etyleenitereftalaatti) (PET) on taas käytetyin polyesteri. Muovipulloista kierrätetystä polyesteristä (rPET) valmistetaan mm. erilaisia huopamateriaaleja, lämpö- ja äänieristeitä, akustiikkatuotteita, suodattimia ja vanuja. Kuidut sidotaan toisiinsa yleensä joko mekaanisesti neulausmenetelmällä tai sulattamalla Bico-kuituja, joiden sulamispiste on matalampi. Polyesterikuidusta valmistetut tuotteet, mm. neulehuovat, voivat olla hyvin eri painoisia, paksuisia ja värisiä. Ne ovat ekologisia ja helposti jatkokierrätettäviä.
Pinnoite­materiaalit
Erilaiset muovi- ja alumiinikalvot tai kuitukankaat ja tekstiilit sekä muut pinnoitemateriaalit antavat tuotteelle viimeistellyn ilmeen ja parantavat sen teknisiä ominaisuuksia. Vettä ja höyryä läpäisemättömällä pinnoitteella voidaan estää nesteiden ja lian tunkeutuminen materiaaliin. Materiaalin pinnoittaminen parantaa hygieniaa ja vastustuskykyä eri kemikaaleille ja aineille.
Tiiviste­materiaalit
Solumuovien ja eri kumilaatujen lisäksi voidaan käyttää kuitutiivisteitä. PTFE – ja grafiittitasotiivisteet voidaan leikata haluttuun kokoon ja muotoon. Tiivistemateriaali valitaan sovelluksen ja käyttöolosuhteen mukaan. Altistuminen erilaisille sää- ja käyttöolosuhteille tai erilaisille kemikaaleille tulee huomioida.
Kiinnitysteipit- ja liimat
Tuotteiden kiinnitys voidaan suorittaa erilaisilla liimoilla ja teipeillä. Itseliimautuvat/kiinnittyvät teipit ovat usein helpoin ja toimivin ratkaisu. Teippi valitaan kiinnitettävän materiaalin, olosuhteen, käyttökohteen ja vaatimusten mukaan. Yleisimpiä teippilaatuja ovat liuotin- ja vesipohjaiset puhtaat ja modifioidut akryyliteipit sekä synteettiset kumiteipit. Silikoni- ja polyuretaaniteippejä voidaan myös käyttää. Teipit voivat olla yksi- tai kaksipuoleisia ja niissä voi olla erilaisia kantaja-aineita ja suojapapereita. Liimoina käytetään myös kuumaliimoja, pulveriliimoja ja ruiskuliimoja. PSA-liimoja ja -teippejä (Pressure Sensitive Adhesives) käytettäessä on tärkeää pintojen puhtaus, lämpötila, ja asennuksessa käytettävä paine. Suunnittelijamme auttavat valitsemaan kiinnitysmateriaalin parhaan pysyvyyden saavuttamiseksi.
Scroll to Top