Käsityöosastolta laatuinsinööriksi – eteneminen uralla sisäisesti

Käsityöosastolta laatuinsinööriksi – eteneminen uralla sisäisesti

Käsityöosastolta laatuinsinööriksi – eteneminen uralla sisäisesti

Työnhaku on monelle vaativa prosessi, johon kuluu aikaa ja hetkiä, jolloin usko meinaa loppua. Urapolku ei aina mene suunnitelmien mukaan tai helpoimman kautta, mutta periksiantamattomuus useimmiten kuitenkin palkitaan. Meillä NMC Cellfoamilla halutaan pitää rekrytointiprosessit sujuvina ja aikataulullisesti tehokkaina sekä luoda mahdollisuuksia työntekijöillemme, joilla on toiveita edetä urallaan tai halua täydentää osaamistaan koulutuksella. Tuotannosta laatuinsinöörin tehtäviin edennyt Kati Nieminen kertoo oman uratarinansa, kuinka päätyi meille töihin ja mitä työpaikka NMC Cellfoamilla toi tullessaan.

 

Askel kerrallaan kohti uratavoitteita

Laatuinsinöörimme Kati Nieminen aloitti uransa NMC Cellfoamilla vuoden 2022 alusta tuotannon puolen tehtävissä käsityöosastolla, jossa työnkuvaan kuului lopputuotannossa tehtävä tuotteiden kasaaminen ja viimeistely. Sisäisessä haussa biotuote- ja prosessitekniikan insinööri Kati rekrytoitiin nykyiseen laatuinsinöörin tehtäväänsä. Valmistumisensa jälkeen, ennen NMC Cellfoamille saapumista Kati työskenteli puhdastila-laboratoriotyössä, jonka toiminnan supistumisen vuoksi seurasi hetkellinen työttömyys. ”Ajoittain työttömyys tuntui jopa murskaavalta, kun vanhat opiskelijakaverit saivat työpaikkoja ja itse seurasin sivusta kotona – lukuisista työnhakuyrityksistäni huolimatta.”, Kati kertoo. Koronapandemia aiheutti laajasti haasteita työllisyystilanteissa eri aloilla, mutta sinnikkäästi Kati jatkoi työnhakuaan. ”NMC Cellfoam oli lopulta yli 30. paikka, johon hain vuoden 2022 alusta.”, Kati myöntää. Vaikka työpaikka ei ollut hiljattain insinööriksi valmistuneen Katin ensimmäinen tavoite, oli se askel eteenpäin uralla. Kati viihtyi tuotannon puolella ja erityisen tyytyväinen NMC Cellfoamilla Kati on ollut siihen, että töissä on aina oltu joustavia elämäntilanteiden mukaan, joka on auttanut jaksamaan töissä ja tekemään työt myös paremmin. Laatuinsinöörin paikan hakeminen sisäisesti oli luontainen siirtymä uralla eteenpäin – valmiiksi tutussa ja hyväksi todetussa yrityksessä.

Yksi tärkeimmistä asioista työpaikassaan NMC Cellfoamilla Katille on se, että töihin ei koskaan harmita lähteä, vaan siellä aidosti viihtyy. ”Aina pitäisi hakeutua sellaisiin töihin, missä on oikeasti kivaa olla ja jos on paloa, halua tai unelmia mennä korkeammalle, niin aina kannattaa edes kokeilla!”, Kati kannustaa. Tulevaisuudessa Kati itse haaveilee opiskelevansa vielä maisteriksi töiden ohella.

 

Laatuinsinöörin työssä vaaditaan tarkkuutta ja empatiakykyä

Laatuinsinöörin työnkuvaan NMC Cellfoamilla sisältyy materiaalien laadun tarkkailu, reklamaatioiden käsittely ja laatuvirheiden selvitys sekä reklamointi niistä eteenpäin, turvallisuusasiat, kuten oikeanlaisten työvälineiden käyttö ja työohjeistukset. Laatuinsinööri arvioi täyttävätkö tuotteet laatukriteerit ja ovatko ne riittävän laadukkaita käyttötarkoituksiinsa.

Työssä tarvitaan hyviä ajanhallinnan ja projektinhallinnan taitoja sekä kykyä priorisoida asioita, kun tilanteet ja aikataulut muuttuvat. Tärkeää on osata päättää mitkä asiat vaativat huomiota heti ja mihin ehtii palaamaan myöhemmin. ”Laadunvalvonta on tarkkuutta vaativaa työtä, se ei vaadi ylianalysointia, mutta olennaiset asiat tulee huomioida.”, Kati kertoo. Järjestelmällisen ja analyyttisen otteen lisäksi työssä vaaditaan myös empatiakykyä. Asiakkaiden kohtaaminen empaattisesti reklamaatiotilanteissa on etu ja useimmiten tilanteet saadaan avoimen keskustelun ja asiakkaan kuuntelun myötä ratkeamaan niin, että kaikille jää hyvä mieli.

Tutustu myös näihin
artikkeleihin

NMC mukana Alihankintamessuilla

Perinteeksi muodostuneen tavan mukaisesti olemme jälleen mukana Tampereen Messu ja Urheilukeskuksessa järjestettävillä Alihankintamessuilla. Messut ovat käynnissä 26.­–28.9.2023 tiistaista keskiviikkoon klo …

LUE LISÄÄ
Solumuovimateriaaleja HVAC-teknologiaan

HVAC-teknologian kehityksen myötä materiaalivalintojen merkitys kasvaa

HVAC-teknologia pyrkii vastaamaan asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin terveellisen ja viihtyisän sisäilmaston saavuttamiseksi, energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden suhteen. Asiantuntijamme listasi muutamia HVAC-teknologian trendejä, jotka ovat nousseet tärkeiksi alalla. Lue lisää täältä!

LUE LISÄÄ

Käsityöosastolta laatuinsinööriksi – eteneminen uralla sisäisesti

Työnhaku on monelle vaativa prosessi, johon kuluu aikaa ja hetkiä, jolloin usko meinaa loppua. Urapolku ei aina mene suunnitelmien mukaan …

LUE LISÄÄ
Scroll to Top

Löysitkö
Tarvitsemasi tiedon?

Olemme aina asiakkaan asialla ja huolehdimme siitä, että korkeat vaatimuksesi ja odotuksesi täyttyvät. Kerro meille löysitkö tarvitsemasi tiedon.